Campionat de Brazilian Jiu Jitsu a l’aire lliure

0
617

Aquest dissabte 15 de juny, entre les 10h i les 17h, la platja del Coco de Badalona acollirà la setena edició de Nogiland, que per primera vegada se celebra a l’aire lliure. Aquesta peculiaritat el converteix en l’únic campionat de Braziian Jiu Jitsu a Catalunya, per infantil i adult, que se celebra en un espai obert i accessible a tothom amb l’objectiu d’apropar aquest esport al màxim nombre de persones. Aquesta trobada anual, que està consolidant-se com la competició de referència al nostre país per a la pràctica competitiva d’aquest esport, pretén ser un suport fonamental per a la projecció esportiva de clubs, associacions, equips i competidors. El Brazilian Jiu Jitzu (BJJ) és una art marcial, esport de combat i sistema de defensa personal brasiler d’origen japonès, basat en l’ús de la tècnica davant de la força, amb el propòsit que una persona de constitució dèbil pugui vèncer a una altra de major força. El campionat d’enguany disposarà de diferents línies de competició: Giland, modalitat amb quimono, i Nogiland, modalitat sense quimono. Cadascuna d’elles es dividirà en les categories masculina i femenina, i infantil i adult. A més de les àrees de combat, l’organització habilitarà zones d’escalfament, un àrea infantil, així com un espai gastronòmic i per a estands. La setena edició de Nogiland preveu una participació d’uns 350 competidors, superant així la xifra de participació rècord de 315 aconseguida l’any anterior.  Pioner en competició de BJJ infantil, Nogiland s’ha celebrat, al llarg de la seva trajectòria, en diferents localitzacions del territori peninsular com Barcelona, i insular, amb dues edicions celebrades a Fuerteventura, i duu comptabilitzats un total 3.500 participants i 10.800 visitants.

El BJJ és un esport que fomenta un estil de vida basat en hàbits saludables. Un cop es comença a exercir, el practicant comença a fixar-se en la seva alimentació i pes i acostuma a iniciar-se en altres esports associats com el surf, l’skate, i l’escalada per enfortir els seus dits.

Nogiland és un esdeveniment organitzat per professionals del BJJ, com el cinturó negre Santiago Poncelas i Óscar Magro, tots dos, professors de BJJ amb una trajectòria de més de 30 anys en el món de les arts marcials, a més d’una àmplia experiència en l’organització d’esdeveniments.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom