Badalona s’adhereix a VIOPET, el programa d’atenció i acollida d’animals de dones víctimes de violència masclista

0
562

L’Ajuntament de Badalona s’ha adherit formalment aquest dijous al programa VIOPET, una iniciativa per acollir de manera temporal als animals de dones víctimes de violència masclista. L’objectiu principal del projecte és intervenir en col·laboració amb Serveis Socials, SIAD, SIE, SARA o altres serveis que gestionin casos de violència masclista on es detectin víctimes que conviuen amb animals i, en cas que la víctima no tingui un lloc segur per al seu animal de companyia, activar el protocol per a buscar acolliment per a aquest. L’allotjament pot ser en una protectora, una residència o una casa d’acolliment. A banda dels casos de violència masclista, el programa també preveu recursos per actuar en casos de violència familiar o patern filial.

Amb aquesta iniciativa es busca afavorir que les víctimes de violència masclista puguin denunciar i abandonar les llars on pateixen el maltractament, ja que s’ha detectat que existeixen molts casos de víctimes que es veuen condicionades per la incertesa de no saber que passarà amb el seu animal de companyia un cop marxen del seu domicili o per haver d’abandonar les seves mascotes per poder denunciar.

L’adhesió de l’Ajuntament de Badalona al programa VIOPET s’ha formalitzat aquest dijous al matí amb la signatura d’un acord de col·laboració durant una reunió que la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, ha mantingut amb el director general de Drets dels Animals del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, Sergio García Torres. En el document signat, l’Ajuntament es compromet a destinar recursos per assegurar la coordinació i compliment dels protocols establerts al programa i per fomentar la conscienciació sobre la violència masclista i la cura dels animals de companyia.

Després de la reunió, la regidora Rosa Trenado ha remarcat la importància de l’adhesió de l’Ajuntament al programa VIOPET perquè “ara a Badalona millorarà la detecció de casos i, gràcies als protocols de comunicació establerts entre els agents implicats, el procés de denúncia i resposta a les necessitats de les víctimes de violència masclista serà més ràpid”. Trenado ha explicat que “iniciatives com aquesta són molt satisfactòries perquè permeten que les víctimes puguin mantenir el vincle amb les seves mascotes en un moment tan complex com el procés de denúncia i, a la vegada, asseguren el benestar dels animals”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom