Badalona ja disposa de la primera planta fotovoltaica en règim d’autoconsum

Autor

Categories

Compartir

Badalona disposa des del mes d’abril de la primera planta fotovoltaica en règim d’autoconsum que produeix electricitat gràcies a l’energia solar. Es tracta d’una instal·lació ubicada a l’edifici del Mercat Municipal La Salut (avinguda del Marquès de Sant Morí, s/n) amb una potència 40 kW, que serà capaç de produir el 30% del consum de les dependències municipals ubicades a l’edifici, com ara el Centre Cívic La Salut, l’Oficina Municipal de Districte i els equips bàsics d’atenció social. La nova planta ocupa dos badalots a la coberta de l’edifici i compta amb 160 mòduls fotovoltaics d’una potència de 270 Wp i una superfície total de 261 metres quadrats.

El cost de la inversió ha estat de 67.025,53 euros i forma part de les millores energètiques finançades a través del contracte de subministrament elèctric de l’Ajuntament i suposa una aposta clara per les energies renovables i l’autoproducció. L’estalvi econòmic previst amb l’actuació se situa al voltant dels 8.000 euros anuals, amb un retorn de la inversió en 8,4 anys.

Un cop el consum compartit sigui possible es plantejarà la possibilitat d’ampliar la instal·lació i compartir la producció amb el Mercat Municipal La Salut ubicat sota les dependències municipals.

Amb aquesta nova planta l’Ajuntament compta amb 9 instal·lacions en funcionament què sumen 118,4 kW de potència instal·lada.

A l’entrada del centre cívic s’ha instal·lat una pantalla on es mostren els paràmetres més significatius del funcionament de la planta amb l’objectiu de fer difusió del funcionament la instal·lació i, a la vegada, conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’impulsar un nou model energètic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,391FansAgradda
2,904SeguidorsSeguir
11,553SeguidorsSeguir

Autor

Compartir