Badalona commemora aquest dilluns el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Autor

Categories

Compartir

Badalona commemora aquest dilluns 3 de desembre el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb activitats que busquen sensibilitzar la ciutadania i educar les persones en la diversitat i la convivència. En aquest sentit, l’Ajuntament de Badalona, amb el suport de la Plataforma 3D, ha organitzat una representació cinematogràfica de curts titulada Curts per la inclusió que inclou quatre obres diferents:  Quatre petites cantonades de res, Academia de Especialistas, El Cazo de Lorenzo i Fufú y el Abrigo verde. La  projecció dels curts es realitzarà al Teatre Principal a partir de les 9.30 hores. Aquesta activitat està dirigida als nens i nenes de 8 a 12 anys de les escoles d’ensenyament primari de Badalona. Per donar visibilitat a la jornada, el mateix dilluns, la plaça Pompeu Fabra acollirà una fira d’entitats on es podran trobar diferents parades informatives relatives al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

 Manifest per la diversitat a Badalona

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser instaurat per l’organització de les Nacions Unides fa més de 20 anys i es celebra el 3 de desembre. L’Ajuntament de Badalona comparteix el contingut de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que té com a objectiu impulsar el reconeixement de les persones amb diferents capacitats com a subjectes de drets humans en igualtat de condicions. L’Ajuntament reafirma el Manifest elaborat per la Plataforma 3D de Badalona i el fa seu. Aquest és el seu contingut:

“Manifest per la Diversitat a Badalona:

 •          Volem evidenciar que la diversitat és inherent a la persona i a la societat i que la diversitat ens enriqueix i ens deixa veure realitats diferents.

•          Volem reivindicar una educació inclusiva, real i efectiva. L’escolarització d’alumnes amb necessitats educatives especials en centres ordinaris. Que la gestió de la diversitat     en l’àmbit de l’ensenyament sigui l’element fonamental i l’eix vertebrador del concepte d’educació.

•          Volem trencar amb les barreres socials que ens aïllen, promoure un veritable accés a la comunicació i a la informació. Que totes les esferes de la vida pública estiguin             adaptades als llenguatges dels sentits.

•          Volem trobar-nos cada vegada més integrats en la xarxa social de Badalona. Que la ciutat faciliti la nostra presència, presència activa. Que es fomentin oportunitats i espais       per donar-nos a conèixer. Que es promoguin iniciatives que ens ajudin a créixer com a persones, per gaudir d’oportunitats de les quals altres agents de la societat ja        gaudeixen en el seu entorn més immediat, per no haver de tornar a parlar de les ”oportunitats robades”, oportunitats que, sovint, només es donen en el context família-          entitats, i no en un context social normalitzat.

•          Volem construir una ciutat per a tothom, sense barreres, accessible per a tots: gent gran i no tan gran, mares i nens amb cotxets, cadires de rodes i carros de la compra.

•          Volem fomentar la convivència i el coneixement mutus, desfer estereotips, lluitar contra els estigmes que pateixen moltes persones i que dificulten la seva plena participació        ciutadana. Superar els prejudicis fomentats en la informació esbiaixada, sensacionalista o paternalista.

•          Volem que s’impulsin  polítiques d’ocupació,  persistir en la lluita contra l’exclusió socioeconòmica i laboral de les persones amb dificultats funcionals.

•          Volem aconseguir la igualtat d’oportunitats i que això sigui un dels signes d’identitat de les nostres administracions i entitats.

En resum: volem que es respectin els Drets Humans.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,391FansAgradda
2,905SeguidorsSeguir
11,553SeguidorsSeguir

Autor

Compartir