Avancen les obres de construcció del Canal del Gorg

0
1432

La previsió és que les obres del canal finalitzin l’any 2024

L’alcalde de Badalona i president de Marina de Badalona SA, Rubén Guijarro, va visitar el dia 2 de febrer les obres de construcció dels 250 primers metres del canal del Gorg. La previsió és que les obres del canal finalitzin l’any 2024.

La delegació municipal ha comprovat l’avenç en la implementació de la conducció d’una canonada de 250 metres que permetrà la recirculació tota l’aigua de l’espai on s’està actuant actualment, és a dir; des de l’inici del canal fins al final del Moll Nord del Port de Badalona. Aquesta mesura ambiental permetrà tenir una renovació controlada d’aquestes aigües fins que, un cop fet el viaducte, es connecti el canal amb la dàrsena principal.

L’alcalde ha estat acompanyat pel vicepresident de la societat i sisè tinent d’alcalde, Christian Carneado, la regidora del districte 7, Anna M. Lara; la presidenta de l’AVV del Gorg, Teresa Vinuesa, el gerent de Marina de Badalona, Imanol Sanz i el personal tècnic a càrrec de les obres.

En aquesta àrea es retiren i es draguen més de 26.000 m3 de sorra. Les terres actuals (que són reblerts d’antics abocaments no aptes per a l’ús urbà al qual està destinat aquest espai) s’han garbellat i separat abans de transportar-les a un abocador. Part d’aquestes terres extretes per a la construcció del canal es traslladen fins a reposar la cota del terreny actual en la zona destinada al desviament del ferrocarril i que és imprescindible per no interrompre el servei mentre es construeix el viaducte definitiu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom