Arriba a Badalona l’exposició “Per una alimentació sostenible. Actuem!”

0
303

“Per una alimentació sostenible. Actuem!”. Aquest és el nom de l’exposició itinerant que sobre l’alimentació sostenible i de proximitat arriba demà dimarts 31 de maig a la plaça de l’Alcalde Xifré de Badalona i es podrà visitar fins al diumenge 5 de juny. És una mostra, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que es presenta en un format ben original: dins d’un contenidor de transport. L’objectiu de l’exposició és informar la ciutadania sobre dietes saludables i com a través del que mengem podem contribuir a la salut del nostre entorn i del planeta. L’exposició es pot visitar de manera gratuïta de les 9.30 a les 14 hores i està adreçada a tots els públics. També s’organitzen tallers i activitats per a escoles, en aquest cas, amb cita prèvia.

Preguntes i propostes que planteja l’exposició

Què mengem? Per què mengem? Com mengem? Per què és important tenir una dieta saludable i amb productes de proximitat? Són preguntes que amb el tràfec de la vida quotidiana sovint s’obliden de fer, i quan es fan, acostumem a fixar-se només en la salut de les persones, sense tenir en compte la salut del planeta, l’economia local, la pagesia i la ramaderia del nostre entorn. I és que el que consumim afecta directament no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat. Aquesta exposició vol explicar d’una manera senzilla tota la complexitat que acompanya el sistema alimentari.

La mostra té una part descriptiva, amb dades sobre la manera com ens alimentem, i continua amb una part més interpretativa, amb els motius per les quals és necessari canviar alguns d’aquests hàbits i polítiques. A la part central de l’exposició, en un gran diorama, es presenten projectes públics, iniciatives privades i moviments socials que a hores d’ara ja han pres el camí del canvi.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom