Aquesta setmana parlem amb…Ruben Carmona, impulsor de la pàgina de Facebook”Tu no eres de Badalona sino…”

0
1794

“Tenim seguidors que tenen 70 anys o més i que mai havien entrat a Facebook”

Per casualitat, el badaloní Ruben Carmona va crear ara fa 14 mesos la pàgina de Facebook ”Tu no eres de Badalona sino…” Amb només un any i escaig la pàgina té més de 19.000 seguidors i s’ha convertit en un referent a la ciutat per molta gent. Cada dia s’escriuen centenars de comentaris on Badalona hi té tot el protagonisme. A partir de la pàgina de Facebook s’ha creat tot una campanya publicitària, amb samarretes, tasses i enganxines. Des del TOT hem volgut parlar amb en Ruben Carmona sobre aquest fenomen.

Com va néixer la idea de crear aquesta pàgina de Facebook?

Doncs la veritat és que va ser per casualitat. Un dia, a casa, vaig veure que s’havia creat una pàgina similar en un poble del sud de l’Estat i vaig pensar en crear una a Badalona.

Perquè li vas posar “Tu no eres de Badalona sino…”

Doncs perquè vaig agafar el mateix nom de la pàgina que havia vist però adaptat a Badalona. A Catalunya, quan vaig crear la pàgina, només hi havia una altra de similar. Després de crear la pàgina badalonina va venir la de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs o d’altres ciutats i pobles del voltant.

Perquè creus que de seguida la pàgina de Facebook va ser de seguida un èxit?

Doncs suposo perquè és una pàgina molt propera. La veritat, quan vaig obrir el perfil va afegir a quatre amics de la família. En poc temps vam penjar anècdotes i rècords de Badalona, com festes a Titus, agenda d’actes o fotos i de seguida vaig veure que li agradava a molta gent. Volem ser una pàgina molts propera i que la gent sàpiga que ha passat a Badalona.

Quins tipus de seguidors teniu a la pàgina de Facebook?

Tenim de tot tipus. Des de gent jove a persones grans. Tenim seguidors que tenen 70 anys o més i que mai havien entrat a Facebook. A les persones grans els hi agrada les fotos antigues de Badalona. De fet, tenim seguidors de tots els barris de la ciutat. Un dia varem fer una enquesta i van sortir molts badalonins que viuen lluny, com Alemanya o Santo Domingo, i ens segueixen. Per ells es una manera de saber que passa a la seva ciutat.

I quins comentaris i temes hi podem trobar?

Nosaltres volem ser una pàgina molt propera. Per això pengen agenda de festes, que podem fer el cap de setmana, festes de barri i també la gent penja quan hi ha un accident o incendi a Badalona amb comentaris i fotografies. Podem saber que passa a l’altra punta de la ciutat de forma instantània a través dels nostres seguidors.

Deixeu de banda temes com la política, no?

Totalment, no parlem de cap tema polític. Amb el temps hem vist que 19.000 persones no es poden posar d’acord sobre algun tema polític. Per això, i per evitar baralles, varem posar de norma no parlar de política.

Teniu històries divertides que us han passat amb els comentaris o gent que segueix la pàgina?

En tenim moltes. Una que recordo es el cas d’una noia que li van robar la seva bicicleta davant del Màgic. En poques hores, una altra noia li va enviar un comentari dient que li regalava la seva perquè ja no l’utilitzava. També recordo el cas d’un noi jove de Dalt la Vila que va desaparèixer. Els seguidors de la pàgina es van mobilitzar i van organitzar una batuda per la muntanya de Can Ruti per buscar-lo. El post del noi, un cop va aparèixer, va ser compartit 13.000 vegades!.

A més, teniu productes, com samarretes o tasses, per donar a conèixer la pàgina, no?

Sí! Vam crear un logo amb la B de Badalona com a base i la cua del dimoni. De seguda va tenir èxit i vam començar a crear enganxines, samarretes, bosses…

On es poden comprar aquests productes?

A moltes botigues de Badalona. A la Salut, Sant Mori, Lloreda o el carrer de Mar. Les botigues que tenen els nostres productes tenen un cartell identificatiu amb el nostre logo.

Quins projectes teniu amb la pàgina?

Tenim diverses novetats. A partir de dilluns tindrem un espai al magazine del matí de Ràdio Ciutat de Badalona. Cada dia farem una pregunta a la pàgina i des de la ràdio llegiran els comentaris del nostres seguidors. També volem col·laborar amb el programa “La Teva” de Televisió de Badalona. També tenim una vessant solidaria i col·laborem amb una ONG. A més, ara hem patrocinat l’equip de futbol de l’Àliga i portaran el nostre logo als pantalons dels jugadors.

Us agradaria que més gent de Badalona s’hi sumés a la pàgina?

I tant! Volem més seguidors, tot i que estem molt contents del gran seguiment que tenim!. Voldríem que tothom que té Facebook a Badalona fos seguidor de la pàgina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom