Aquesta setmana parlem amb la Carmen Jiménez del centre Enebra

0
1615

La Carmen Jiménez, i el seu equip, han obert al carrer Guifré 156 de Badalona el centre Enebra. Es tracta d’un espai on s’ofereixen serveis dirigits a dones amb el repte que aconsegueixin els seus objectius en el terreny del autoconeixement, la millora personal i l’equilibri vital. Del paper de la dona del segle XXI n’hem parlat des del TOT  amb la Carmen Jiménez.

“És avui més que mai quan la societat ha augmentat l’exigència cap a les dones”

Com va sorgir la idea de crear “Enebra”?

La idea va sorgir de converses amb moltes dones i de compartir amb elles moltes experiències tant a nivell personal com en professional. Convivint amb dones enseguida notes la lluita que totes lliurem cada dia per trobar el punt d’equilibri entre el que està ben vist per la societat i el que nosaltres mateixes acceptem, ens permetem, o simplement podem fer. Volíem crear un espai on les dones es sentíssim còmodes i on els oferíssim eines per poder créixer personalment i per estar més felices amb elles mateixes. Per això Enebra ofereix un ventall d’activitats molt ampli, però totes pensades en ajudar a la dona a empoderar-se i acompanyar-la per tal que gaudeixi de benestar emocional.

Poseu la mirada en la dona, però amb la dona del segle XXI, no?

Totalment! És avui més que mai quan la societat ha augmentat l’exigència cap a les dones. Moltes d’elles incorporades totalment al mercat laboral, se’ns demana que juguem el paper de mares, parelles, filles, professionals, empresàries, etc. i tots ells de manera perfecte. Les tensions i crítiques diàries que vivim les dones de més de 30 anys que intentem conciliar vida personal i professional, generen que moltes sentim en certs moments desequilibris emocionals. Per això posem el focus en aquelles dones que volen ser més felices per sobre de totes aquestes tensions i que volen disposar d’eines per combatre-les. Acostem a les dones del segle XXI totes aquelles disciplines de recolzament que poden ajudar a trobar l’equilibri emocional. I ho fem a peu de carrer i d’una manera assequible.

Vosaltres teniu un lema que és mirat, parlat i mou-te. Com ho apliqueu això?

Tot comença en una mateixa. Totes aquelles dones que volen tenir canvis a les seves vides i ho volen fer des de l’aprenentatge han de començar per mirar-se a elles mateixes, escoltar-se i llavors passar a l’acció.

A Enebra oferim serveis i activitats que ajudin en cadascun d’aquests tres senzills passos. Tenim tota l’àrea d’activitats dins el “mirat” que la formen les assessories d’imatge, estilisme i de nutrició i els tallers per sentir-se més guapa. L’àrea d’activitats del “parlat” està enfocada en processos de coaching i mindfulness, així com tallers que tenen per objectiu reforçar l’autoestima, la creativitat, o habilitats professionals. Finalment les activitats “mou-te” pretenen fer-nos sentir millor amb el moviment a través de ioga, pilates i girokynesis.  

De fet oferiu una ampli catàleg de serveis, des d’imatge personal, estilisme o nutrició i estètica?

Així és. L’oferta de serveis d’Enebra és molt amplia perquè volem oferir totes aquelles activitats que puguin ajudar a les dones a millorar la seva autoestima, motivació, lideratge, relacions interpersonals, creativitat, imatge i cura personal, potenciar la seva feminitat, la relació amb els fills, la seva nutrició, etc. La imatge és un punt clau en tot això ja que influeix molt en com ens sentim. És per això que amb els serveis d’assessoria en imatge i estilisme ajudem a que cadascuna se senti feliç amb la seva imatge i que pugui transmetre exactament el que vol transmetre en cada moment del dia.

Dediqueu un atenció especial al coaching i a l’atenció terapèutica. Encara hi ha molt desconeixement sobre aquest tema?

El coaching és de fet l’essència principal d’Enebra, ja que va ser el primer servei que sabíem que calia apropar a les dones de Badalona i portar-lo a peu de carrer, ja que és una disciplina a la que tothom hauria de tenir accés.

A través de sessions de coaching som capaces d’ajudar a les dones a assolir nous reptes o dificultats que puguin tenir en diferents moments de la vida, a pujar l’autoestima, a descobrir bons recursos per liderar la seva pròpia vida, a trobar altres formes i vies de motivació, a millorar les relacions de parella, amb els fills, amb els pares,… En definitiva, tothom necessita un coach que li mostri totes les coses positives que formen part de la persona, i així aprendre a canviar el diàleg intern per un diàleg d’estima i positivisme.

I també disposeu d’unes instal·lacions on fer exercici, des de pilates i fins el ioga…

Efectivament disposem d’una sala equipada on impartim classes de ioga, pilates, girokynesis, i també pilates per embarassades. Moure el cos és sens dubte algo que també ens pot ajudar a aconseguir equilibri emocional, mentre gaudim d’un moment d’activitat física. A més el nostre centre té un fantàstic badiu que ens permet realitzar aquestes activitats al aire lliure durant els mesos de bon temps.

Parlem de les activitats Mum&Kids. A qui van adreçades?

Les activitats Mum&Kids són per totes aquelles mares que volen compartir moments d’aprenentatge i joc amb els petits de la casa. És un nou enfoc de les activitats extraescolars, que permet que els nens i nenes gaudeixen de moments de joc amb les mares o pares de manera dirigida per professionals.

Aquest trimestre tenim en marxa 3 activitats: el massatge infantil per nadons des de 2 setmanes a 10 mesos; l’estimulació musical està adreçada a nens des dels 6 mesos als 6 anys; i els contes amb música i en anglès per nens i nenes de 2 a 6 anys.

Es important viure plegats moments d’aprenentatge amb els nostres infants?

Sens dubte és necessari que siguem capaços d’estimular als més petits a imaginar i a aprendre jugant. Cada cop més tendim a deixar que siguin els nens qui juguin sols, i la realitat es que compartir amb ells aquests moments de joc afavoreix que tinguem relacions més sanes amb els nostres fills.

Les dones tenen temps per dedicar-se a elles mateixes?

Lamentablement quasi totes les dones deixem el temps per nosaltres mateixes pel final o mai..i aquest és un gran error! Per poder esser fidels a qui som, cal que ens dediquem temps a nosaltres mateixes. Aquesta és la millor forma de poder donar el 100% en tots els rols que juguem en el dia a dia. Més enllà dels serveis d’imatge, coaching i activitats físiques, a Enebra també oferim tallers perquè les dones simplement puguin tenir un moment de la setmana per elles per fer alguna activitat que els senti bé. Aquest trimestre per exemple tenim un curs de fotografia i un taller d’escriptura per dones molt ocupades que promet ser d’allò més interessant.

I quin paper han de tenir els pares?

A Enebra posem els focus en les dones en tot el que fem però això no vol dir que els pares tinguin l’entrada prohibida. De fet molts dels peques venen amb el pare i la mare o només amb el pare. Evidentment en ells també recau la tasques d’educar als infants i compartir activitats de qualitat amb ells.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom