Aquest dilluns 1 d’agost s’inaugura l’exposició “Arrenglerats a la platja. Els envelats i la Festa Major”

0
1605

El pròxim dilluns 1 d’agost, a les 19 hores, s’inaugura a la planta baixa de la Casa de la Vila l’exposició “Arrenglerats a la platja. Els envelats i la Festa Major”. Es tracta d’una mostra que repassa la història dels envelats a Badalona, un element característic en el passat de la nostra festa, que situem en l’últim terç del segle XIX, coincidint amb l’eclosió de l’associacionisme cultural, i que va perdurar fins ben entrat el segle XX.

D’envelats se’n van fer a tot el país, però a Badalona van tenir una especial rellevància. Tal és així que van esdevenir un símbol per a diverses generacions de badalonins que encara els recorden, els enyoren i els reivindiquen. És per això que, per recordar aquests elements d’arquitectura singular i símbol de la Festa Major, des de l’Ajuntament de Badalona es presenta aquest recorregut per la seva història, fent èmfasi en l’origen, tipologia, construcció, decoració interior, activitat i el ball, ja que l’envelat tenia els seus balls propis.

L’entrada a l’exposició és lliure i es podrà visitar diàriament fins al 19 d’agost d’11 a 14 hores i de 16 a 21 hores. L’acte d’inauguració anirà a càrrec de la regidora de Cultura, Anna Lara, el comissari de l’exposició i membre de Xitxarra Grup d’Estudis de la Festa, Nil Rider, i d’un representant de la Comissió de Festes de Badalona.

En el mateix acte, es presentarà el programa de la Festa Major de Badalona, que se celebrarà els dies 14, 15 i 16 d’agost.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom