Albiol presenta la recuperació de la unitat Omega davant de la nau conflictiva del Gorg

0
3973
La Guàrdia Urbana de Badalona recuperarà la Unitat Omega a partir del proper mes d’octubre amb una trentena d’agents destinats a “actuacions immediates a les zones on hi ha més conflictes”. Així ho ha destacat aquest dimarts l’alcalde Xavier Garcia Albiol, que ha assenyalat les ocupacions il·legals com a focus de bona part dels problemes de convivència. “Els veïns estan atemorits per la situació que viuen”, ha afirmat Garcia Albiol, que ha exigit una modificació de la llei per acabar amb la “impunitat” de les ocupacions. L’alcalde ha destacat que la Unitat Omega patrullarà de 19h de la tarda a les 7h del matí “a les zones on hi ha més conflictes de delinqüència i pisos ocupats on les màfies actuen amb més presència”. “És l’objectiu primordial”, ha subratllat, tot assegurant que la nova divisió policial “no és una unitat antidisturbis, sinó d’actuació immediata”.
L’alcalde de Badalona ha fet aquestes declaracions just davant d’una nau ocupada del carrer Guifré on viuen més d’un centenar de persones en situació irregular des de fa més de anys. Segons l’alcalde, dins la nau es consumeix i trafica droga, hi ha dos bars irregulars i també s’hi exerceix la prostitució. “Els últims anys han arribat persones violentes que s’han fet amb el control de l’espai”, ha assegurat, alhora que ha afirmat que bona part dels ocupes viuen a la nau abandonada “perquè han creat el seu ‘modus vivendi'” a base d’activitats delictives. La presència d’Albiol i les càmeres de televisió ha fet creixer la tensió amb els ocupes de la nau, que han escridassat l’alcalde persistentment. Després d’una intensa conversa amb diversos habitants de la nau, amb moments puntuals de tensió pujats de to, l’alcalde s’ha compromès a reunir-se amb representants de la comunitat a finals del mes d’agost si no es produeix cap conflicte a la zona durant els propers 15 dies.
Des de fa uns mesos, veïns del Gorg estan demanant una solució per aquesta ocupació, després de registrar-se diversos conflictes i actituds incíviques.

Foto: Twitter Xavier Garcia Albiol

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom