Albiol presenta tot el seu nou govern

0
6665

El nou govern de Xavier Garcia Albiol, amb 11 regidors, s’ha començat a conèixer aquest mateix cap de setmana. Les xarxes socials oficials de l’Ajuntament han servit per anar desgranant els noms de quines regidories ocuparan. Alguns s’estrenaran i d’altres mantindran part de les competències que varen tenir durant el mandat del PP, del 2011 al 2015.

Seguretat  

El primer anunci va ser per les regidories de Seguretat, Protecció Civil i Convivència. En aquesta àrea hi ha el control de la Guàrdia Urbana. De fet, la seguretat, com va passar durant el mandat del 2011-15 serà un dels principals objectius d’aquest nou govern, tal com va anunciar el mateix alcalde. Per aquesta regidoria, Albiol ha triat una de la seva mà dreta des de fa anys, Irene González, que s’estrena com a regidora aquest mandat però que fa anys forma part del seu equip. González tindrà una de les regidories més complicades i amb la missió, tal com ja ha avançat l’alcalde, de tornar a posar en marxar la unitat d’antiavalots de la Guàrdia Urbana.

Hisenda, Serveis a les persones i Esports

Juan Fernández va ser regidor de les àrees d’Educació, Esports i Joventut, en el primer mandat d’Albiol. Ara, Fernández s’haurà d’encarregar de diverses àrees importants per aquests pròxims tres anys. D’una banda, Hisenda, on haurà de poder quadrar els comptes amb una crisi sense precedents per la Covid-19. Fernández també s’encarregarà de Serveis a les persones i Esports, una àrea amb moltes mancances i instal·lacions esportives que fa temps que necessiten unes millores urgents.

Govern, Empresa i Ocupació

Cristina Agüera és una altra de les cares noves d’aquest govern. Agüera tindrà l’encàrrec de poder millorar els polígons de la ciutat, des d’Empresa, una àrea que fins ara no portava aquest nom. A més, Agüera portarà Ocupació, amb un atur que no para de créixer i amb l’ombra d’aquesta crisi. A més, la nova regidora també portarà tasques de Govern.

Via Pública, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge

Daniel Gracia repetirà com a regidor de govern i ho farà també repetint àrea. Gracia portarà Via Pública, una regidoria que coneix bé pels 4 anys que va ser el regidor. Gracia tindrà una tasca complicada, millorar l’estat i la neteja dels carrers de Badalona, una de les principals queixes dels ciutadans. A més, Gracia s’encarregarà de Medi Ambient, on s’inclou les platges, Sostenibilitat i també Habitatge, una àrea que estarà també al punt de mira per la situació que es troben moltes famílies de la ciutat.

Sanitat

Ramón Riera també repeteix com a regidor de govern, però no de regidoria. En aquests tres anys portarà Sanitat, una àrea que també tindrà feina afegida per l’actual crisi sanitària. Riera s’havia encarregat d’Hisenda en el passat mandat d’Albiol.

Serveis Socials i Participació 

Serveis socials serà una de les àrees clau dels mesos vinents, i no cal dir-ho que tindrà un paper primordial, per l’actual situació però sobretot per com pot quedar la ciutat. Albiol ha triat Miguel Jurado per portar aquesta àrea, Serveis Socials, a més de Participació. Jurado va ser regidor de Seguretat durant el mandat de 2011-2015.

Comerç, Mercats i Consum

Rosa Bertran torna a l’àrea que ja va conduir durant l’anterior mandat d’Albiol, Comerç, Mercats i Consum, tot i que llavors també portava Promoció Econòmica, ara separada. Bertran tindrà feina amb el rellançament del petit comerç, ara mateix molt tocat, i també la situació de decadència dels mercats municipals de Badalona.

Projecció de la Ciutat, Comunicació i Turisme

Nova àrea i també nova regidora, Rosa del Amo. El govern d’Albiol ha anunciat aquesta nova regidoria que vol, segons el mateix alcalde, “millorar la imatge i l’autoestima de Badalona”. Del Amo també portarà temes relacionats amb el Turisme i la Comunicació de l’Ajuntament.

Educació, Cultura i Joventut

Aquesta àrea, que inclou tres àmbits, serà per una de les cares noves del govern d’Albiol, Amanda Feria. Ella serà l’encarregada de portar la regidoria de Cultura, Educació i també Joventut.

Urbanisme 

Com ja va passar durant el mandat 2011-15, l’alcalde Xavier Garcia Albiol portarà la cartera d’urbanisme, tal i com s’ha anunciat aquest aquest migdia de diumenge.

Ciutadania, Gent Gran i Dona

Una cara nova, Floréncia Badia, serà la nova regidora de Ciutadania. En aquest àmbit, hi hauran les polítiques de la Gent Gran i també Dona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom