Ajuntament i BSA fan un seguiment de l’eficàcia dels protocols de seguretat de la Residència

0
879

La Residència continua sectoritzada per plantes, la situació continua sent estable i s’hi està fent un seguiment diari i exhaustiu. L’Ajuntament fa un seguiment exhaustiu de l’estat de la Residència i Centre de Dia Sant Cebrià amb l’objectiu d’evitar que es relaxin els protocols de seguretat que permeten garantir l’estabilitat del centre. Per això, l’alcaldessa, Marta Martorell; la regidora de Cicles de Vida, Marta Guàrdia; la comissionada d’aquesta àrea, Cristina Hernansáez; i la interventora de la Residència i Centre de Dia Sant Cebrià de Tiana Ana Rosa Ripollés, s’han reunit avui amb la doctora Anna Ferré, responsable de la gestió assistencial de Badalona Serveis Assistencials (BSA), per conèixer l’evolució de la situació sanitària de la Residència.

A la reunió, la doctora Ferré ha remarcat que la situació de la Residència continua sent estable i sectoritzada per plantes. La doctora Ferré també ha explicat que es fa un seguiment diari dels residents i PCR’s setmanals a la meitat de la plantilla, de manera que cada 15 dies els treballadors hauran passat una prova de detecció de la malaltia.

La responsable de la gestió assistencial de BSA ha estat clara en assegurar que la millor manera d’evitar contagis entre els residents és l’aïllament amb les famílies, la sectorització per plantes dels residents i seguir els protocols de seguretat. Tant ella, com la resta dels assistents a la reunió també han convingut que un col·lectiu a qui cal conscienciar per evitar riscos és el dels treballadors. A totes les residències del país s’ha vist que el risc d’entrada de la COVID-19 als centres prové de l’exterior, i els que entren a les residències provinents de l’exterior són els treballadors. Per això, es revisaran constantment els protocols d’aquests treballadors per evitar riscos innecessaris. Pel que fa a l’estat dels residents, actualment hi ha 7 residents positius, 1 d’ells s’ha derivat a l’hospital i la resta segueixen estables i asimptomàtics (aïllats a la tercera planta). I entre la primera i segona planta, hi ha 47 residents negatius. Pel que fa als treballadors, només una persona va donar positiu  la setmana passada i continua confinada a casa seva.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom