Actes per celebrar el Dia de Sant Anastasi

0
555

Un any més, la Confraria de Sant Anastasi celebra la festivitat del patró de Badalona amb un seguit d’actes que posen l’accent en la figura del soldat romà que, segons diu la tradició, va morir a la ciutat.

Aquest dissabte 11 de maig, a les 8h, el toc de matinades de les gralles i grallers anunciarà la diada de Sant Anastasi pels carrers de la ciutat i, a les 10h, un repic solemne de campanes que ho escamparà arreu.

Seguidament, la corporació municipal acompanyada dels grups infantils dels balls populars iniciaran l’Anada a Ofici des de la Plaça de la Vila fins a l’església de Santa Maria passant pels carrers de Dalt la Vila.

A les 12h se celebrarà l’ofici solemne en el que serà interpretada la Missa de sant Josep del compositor badaloní Salvador Valls i Franch (1882-1936), amb la col·laboració de la coral La Badalonense. En el moment de les ofrenes, l’Àliga de la ciutat oferirà el seu ball davant l’altar. En finalitzar l’ofici, hi haurà una ballada de gegants a les portes de l’església.

A mitja tarda, s’iniciarà el protocol de la Passada de Sant Anastasi: a les 18h, baixada del sant des de l’església de Santa Maria, on tindrà lloc el primer ball de la Bandera, en direcció al carrer de Sant Anastasi. Allí hi haurà el berenar popular on es podrà degustar la coca de Sant Anastasi acompanyada de xocolata desfeta. Seguidament, hi haurà el ball parlat del baró de Maldà i el sorteig de coques. El segon ball de la bandera, davant la imatge que hi ha a la capelleta de la façana d’una de les cases del carrer del sant, donarà inici a la Passada de Sant Anastasi, amb la participació dels balls i elements festius de la ciutat, que recorreran els carrers de Baix a Mar. Enguany, després de 19 anys de celebrar-se la Passada, es comptarà amb la presència dels gegants Anastasi i Maria per primera vegada.

En arribar a l’església de Santa Maria cap a les 21h, davant la façana de l’església es podrà contemplar l’esclat de festa i l’últim ball de la bandera de Sant Anastasi. Solemnement, l’acte s’acabarà amb el Cant dels Goigs en honor de Sant Anastasi.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom