Acord per tirar endavant el cartípas municipal de Badalona

0
442

Aquest dilluns, a les 9:30h, s’ha convocat un ple per aprovar el cartípas municipal de Badalona per als pròxims quatre anys, fins el 2023. El PSC, al capdavant del govern local, hauria arribat a un acord per aprovar-lo, gràcies a les forces que van votar a l’alcalde Àlex Pastor, el passat 15 de juny, Guanyem, ERC, Badalona En Comú i Junts per Catalunya. En un comunicat, enviat als mitjans aquest mateix dilluns, i signat per aquestes forces, més els socialistes, s’anuncia que el cartípas vol apostar per la transparència, la modernització i la descentralització de l’actual Ajuntament de Badalona. En el comunicat s’anuncia que “per primera vegada a la història democràtica de Badalona la Junta de Govern Local estarà oberta a tots els partits polítics del Consistori, amb una clara aposta per la transparència, l’aprofitament de sinergies i el reforç d’un espai de diàleg més enllà del Ple”.
L’altra gran proposta d’aquest cartipàs, segons aquest comunicat, és la creació d’una Comissió d’Estudi per la modernització, descentralització i desconcentració de l’administració local, que ha de servir per impulsar de forma consensuada totes les reformes profundes que ha d’afrontar l’Ajuntament de Badalona ens aquests propers anys, abordar el debat de la descentralització administrativa mitjançant els districtes i analitzar la
municipalització de serveis públics, entre d’altres, en base a l’informe Ramió que es va elaborar en el mandat anterior. A més, el cartípas aposta per aconseguir traslladar el mandat polític en un mandat de gestió de caràcter operatiu que permeti avançar cap a un model de gestió que combini l’eficàcia i la seguretat jurídica amb la millora dels resultats i l’eficiència dels serveis públics.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom