Acord d’intencions entre Ajuntament i UPC per donar vida a la CACI

0
929
????????????????????????????????????

Ajuntament i UPC han signat aquest divendres un acord d’intencions per convertir l’espai de l’antiga fàbrica de la Compañía Auxiliar del Comercio y la Industria (CACI), de Badalona, en un centre de coneixement científic i tecnològic orientat a l’R+D+I en l’àmbit de la Indústria 4.0, la manufactura avançada i la fabricació digital, incloent processos, materials, sostenibilitat i economia circular.

La fabricació o manufactura avançada consisteix a fer servir coneixements i tecnologia innovadora per produir productes complexos i millorar els processos a fi de reduir els residus, la contaminació, el consum de materials i l’ús d’energia. La robòtica, la impressió 3D i 4D, la intel·ligència artificial i la computació d’alt rendiment per a la modelització i simulació també són elements importants en la fabricació avançada. Els dos reptes importants de la fabricació avançada són: la digitalització i el canvi cap a una producció més sostenible des del punt de vista mediambiental. Donar resposta a aquests reptes suposa crear un espai orientat a la transició industrial. 

El projecte per crear un centre de manufactura avançada està alineat amb l’origen de la CACI (indústria manufacturera) i amb la necessitat de conservar i protegir l’arquitectura industrial de referència, com ja s’ha fet amb la rehabilitació exterior d’aquest edifici emblemàtic, que ara recobrarà una nova vida convertint-se en un centre de recerca en Indústria 4.0. 

La iniciativa es concep també com un espai de coneixement per a la ciutadania, que permetrà comprendre aspectes clau de la societat transformada per la innovació tecnològica, alhora que possibilitarà experimentar-ho directament. Tanmateix, el projecte ajudarà a disminuir l’escletxa digital i, en conjunt, suposarà una oportunitat d’aprenentatge per a la ciutadania. La proposta per a l’espai CACI se sustenta, doncs, en tres eixos: R+D+I, fabricació digital oberta a la ciutadania i recerca col·laborativa (co-working) i emprenedoria. 

Segons l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro “l’acord signat avui va en la línia de la Badalona estratègica, productiva i tecnològica en la qual ens volem  reconèixer. La triple col·laboració entre l’Ajuntament, la UPC i la Fundació CIM esdevé una clara oportunitat de futur i estratègia compartida en un espai emblemàtic de la ciutat com els la CACI”. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom