22è Festival de Música Antiga de Tiana

0
266

El Tiana Antica presenta 4 concerts entre el 28 de maig i el 5 de juny revivint els orígens del poble, amb una mirada feminista i garantint l’accessibilitat. La música del Renaixement, el Barroc i la música medieval ompliran els caps de setmana del 28 i 29 de maig i el 4 i 5 de juny.

El FeMúsA de Tiana, “Tiana Antica 2022″ arrenca aquest any, el 28 de maig, allà on reposen els orígens del poble de Tiana. La Pedrera de Can Reon, l’antiga masia de can Fàbregas, a tocar de l’ermita de l’Alegria, acollirà el concert ¡BAILAD, VILLANOS!, de la formació emergent de joves músics de l’ESMUC. La formació, d’instrumentistes de vent, segueix la tradició dels ministrers o ministrils, naturals descendents dels joglars medievals i oferiran un repertori que inclou cançons i danses renaixentistes, probablement, cantades per pagesos i vilatans en les festes populars. L’essència de la cançó del Renaixement reviurà, el 29 de maig, a la masia de Can Riera amb el duet Alla Viola” amb el programa FROTTOLA. La cançó italiana del “Cinquecento”.

El cap de setmana del 4 i 5 de juny, la Sala Albéniz acollirà els concerts de més gran format de música barroca i medieval amb Ensamble Moxos i Bubulina Teatre. Des de Sant Ignacio de Moxos, Bolívia, arriba el color especial de la música de les missions jesuïtes barroques, amb la seva barreja d’elements europeus i nadius. Una tradició que els missioners jesuïtes varen portar des d’Europa l’any 1686 i que es manté fins als nostres dies.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom