La Creu Roja reparteix joguines noves

0
1595

Creu Roja considera el joc com una de les vies més útils per a la difusió́ de qualsevol proposta educativa i pedagògica. Per això durant el mes de desembre, ha portat a terme la campanya #ElSeusDretsEnJoc per a la recollida de donatius i de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes, per a que cap infant es quedi sense el dret al joc en unes dates tan significatives, ni durant la resta de l’any. A través de diverses accions solidàries als municipis durant el mes de desembre, s’han pogut repartir 2.417 joguines en lots adequats a les diverses edats d’un total de 739 infants. Així,  a Sant Adrià del Besòs la campanya ha permès arribar a 163 infants (un total de 89 famílies) derivats des dels Serveis Socials del municipi, i a Santa Coloma de Gramenet a un total de 483 infants ( un total de 241 famílies) derivats des dels serveis socials. En el cas d’aquest últim municipi, s’han repartit també 60 lots a l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), 17 lots per a pisos i cases d’acollida i 16 lots per a infants que participen al projecte d`Èxit Escolar de Creu Roja. Els lots distribuïts enguany entre els diferents infants han estat formats per tres joguines i un complement o un altre tipus de joguina, classificats segons les diverses edats dels destinataris (nadons, infants de 3 a 8 anys, infants de 9 a 12 anys i joves de 13 i 14 anys).

El valor del Joc

La campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut aposta per la potenciació dels valors  com la joguina nova, per garantir que no hi hagi infants de primera ni de segona categoria; per una joguina educativa i no sexista, que fomenti la igualtat i la no discriminació per sexe; no bèl·lica ni violenta; sostenible i que fomenti el treball i el joc en equip. Les famílies que han rebut les joguines, han participat prèviament en els tallers de “Jugar en família”, que creu Roja realitza per als pares i mares, per conèixer eines que fomentin el joc cooperatiu i conscienciar-se sobre la importància dels valors educatius a través del joc.

Agraïment

L’entrega de joguines al territori ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb la vinculació de la seva campanya nadalenca “Santa Coloma solidària també al Nadal”; a la participació de 22 entitats i empreses que han ajudat en la difusió de la campanya i en el recapte de joguines a través d’actes i accions diverses; i gràcies a la participació ciutadana en aquests esdeveniments, així com a totes les persones que, a títol individual, s’han apropat a les oficines de Creu Roja Badalona i de Santa Coloma per entregar les joguines.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom