12.000 badalonins i badalonines necessiten dels Bancs d’Aliments per poder menjar

0
2123
El Banc d’Aliments de Badalona, dels Amics del Gorg Mar, és el principal punt de distribució de la ciutat de les persones que necessiten aliments. Des de l’inici de l’estat d’alarma el nombre de famílies ateses ha augmentat un 40%, segons ha avançat al TOT el president del Banc d’Aliments de Badalona, Carmelo Rubio. A principis de març, aquesta entitat oferia menjar de primera necessitat a unes 450 famílies, i ara a finals de maig ja són més de 650. De fet, en xifres, unes 4.500 persones de Badalona depenen ara mateix d’aquest banc d’Aliments i unes 7.500 més d’altres entitats i administracions, segons ha explicat el regidor de serveis socials, Miguel Jurado. De fet, moltes famílies de la ciutat fa més de dos mesos que no tenen cap ingrés a casa i d’altres esperen poder cobrar de les ertes. Des del Banc d’Aliments asseguren que ara per ara tenen prou menjar, però tenen por del que pot passar d’aquí a uns tres mesos. Segons Rubio, moltes empreses han donat tot l’estoc de sobrants i això farà molt complicat poder seguir donant la quantitat de menjar que ara donen. En aquest sentit, el regidor de Serveis Socials, Miguel Jurado, ha explicat al TOT que la prioritat del govern d’Albiol són ara mateix aquests bancs d’aliments, uns 14 que té Badalona. Jurado ha avançat que estan treballant en una remodelació que afectarà els bancs d’aliments de la ciutat. Aquest canvi arribarà en pròximes setmanes. Jurado ha reconegut que la situació és dramàtica, però que pot ser molt pitjor durant els mesos vinents. De moment, l’Ajuntament continua treballant, amb Creu Roja i d’altres entitats, amb el Banc d’Aliments situat al Palau Olímpic i preveu poder ampliar el nombre de persones que puguin rebre menjar a unes 1.200 durant els propers dies.
Més de 400 persones sense llar dormen en diferents espais de Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona ha comptabilitzat un total de 404 persones dormint en serveis per a persones sense llar que funcionen a la ciutat. D’aquestes, 50 persones estan passant la nit al pavelló de Casagemes, habilitat durant durant la crisi del coronavirus; 3 persones al dispositiu que es va crear per a l’operació hivern; 25 persones en centres d’acollida; 43 en pisos d’inserció; 142 en habitatges inadequats (assentaments), i 141 en pensions i habitacions de relloguer. Són xifres que evidencien la problemàtica del sensellarisme a la ciutat. Una altra xifra significativa són les 46 persones que aquest 20 de maig han utilitzat els serveis d’alimentació (dinar i sopar) i d’higiene (dutxes i bugaderia) del centre Diürn Folre. Persones que també han verbalitzat estar en situació de carrer. Aquest maig de 2020 la Taula Sense Llar tenia previst organitzar el tercer Recompte de Persones Sense Llar a Badalona. Finalment, però, a causa del Covid-19 no s’ha pogut fer el Recompte als carrers però sí que s’han comptabilitzat les persones a equipaments. El Recompte de Persones Sense Llar es fa bianualment a Badalona des del 2016 i permet realitzar una anàlisi de l’evolució i tendència del sensellarisme al municipi i als barris de la ciutat.

Persones sense sostre segueixen dormint arreu dels carrers de Badalona

Fa uns dos mesos, l’Ajuntament va habilitar el pavelló de Casagemes perquè les persones sense sostre tinguessin un espai on poder dormir. Tot i aquest servei, alguns sense sostre no han volgut anar fins aquest espai. A la zona del Centre, sobretot al voltant de la Plana, dormen un gran nombre de persones sense llar. De fet, molts d’aquestes persones, unes 25, van a l’espai Folre per menjar i dutxar-se. De moment, el pavelló de Casagemes funcionarà fins a finals del mes de juny.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom