100 anys de la Residència Roca i Pi

0
1122

Aquest dijous, 5 de maig, la Fundació Llegat Roca i Pi ha celebrat un acte commemoratiu on s’ha fet referència a aquests orígens de la Residència. També a l’evolució i professionalització al llarg dels anys fins a convertir-se en l’actual Residència assistida per a gent gran, que va ser l’única  a Badalona fins als anys 70 i que és també la seu de la Fundació Llegat Roca i Pi.

“Volem celebrar aquest aniversari especial per a la Residència amb les persones residents, les treballadores i l’entorn i també reivindicar la importància de la cura de la gent gran i de viure amb dignitat la vellesa”, ha destacat Mijail Acosta, director general de la Fundació Llegat Roca i Pi. Paral·lelament Jaume Aymar, president del Patronat de la Fundació, s’ha referit a la missió de l’entitat i a la importància de “veure com són avui els rostres de la pobresa i com ha de ser l’atenció de Roca i Pi a les persones i a les seves famílies per part de l’entitat”.

Cristina Aspa, directora de la Residència Roca i Pi, s’ha referit a l’atenció centrada en la persona i a l’objectiu d’acompanyar a la persona resident en la seva globalitat i d’acompanyar també a les famílies. Alhora ha remarcat els reptes de potenciar l’autonomia quan sigui possible i de seguir treballant en unitats de convivència per conèixer millor les persones. “Esperem poder recuperar l’escalf d’abans de la pandèmia i totes les activitats amb l’entorn, les sortides, etc. perquè beneficien molt a les persones residents”, ha afegit.

En l’acte institucional han participat l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, que ha volgut parlar de les residències com “espais on es ve a viure” i ha agraït la tasca de la Fundació Roca i Pi a la ciutat. També ha intervingut als parlaments la directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat de la Generalitat, Montserrat Vilella, que ha subratllat l’esforç que han realitzat les persones treballadores de les residències davant de la pandèmia i el repte de recuperar la normalitat.

Dins de l’acte institucional s’han presentat uns segells del centenari de la Residència elaborats conjuntament amb el Grup Filatèlic Badalona. També un mural commemoratiu que s’ha pintat a l’entrada de la Residència amb el lema “100 anys mirant als ulls a la vellesa”.

Proper acte:

Aquest dissabte 7 de maig, de 10:30 a 12:30h, se celebrarà als jardins de la residència l’acte lúdic “Matí amb Gospel i estels” (entrada lliure) coincidint amb les Festes de Maig de Badalona. Hi actuarà el grup Gospel Sentits Badalona i el Club d’Estels “Mira Mira”. Aquesta activitat s’ha inclòs al programa de les Festes de Maig de Badalona, dins de l’apartat de “Altres Activitats”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom